Media ndërkombëtare: Kurti nuk “shantazhohet” – ky është afati i fundit që Kosova të nënshkruajë një pakt me armikun e vjetër!

0 minutes, 49 seconds Read

Dialogu Kosovë-Serbi vazhdon të jetë në qendër të zhvillimeve politike në rajon dhe vetëm.
arrijnë një marrëveshje finale.

Njohja reciproke dhe Asociacioni janë dy nga kërkesat që Kosova dhe Serbia po kërkojnë që të realizohen në vazhdimësi.

Këto zhvillime kanë tërhequr vëmendjen e medias ndërkombëtare “Euronews” e cila i ka kushtuar një artikull të veçantë ngjarjeve të fundit dhe vizitave të ndërkombëtarëve ne Prishtinë dhe Beograd.

Shkrimi i plotë nga Euronews:

Nën presionin të vazhdueshëm nga aleatët e tij amerikanë dhe evropianë për të arritur një marrëveshje me Serbinë, së dunti kryeministri i Kosovës paralajmëroi se nuk do t’i dorëzohej “shantazhit”.

Marrëdhëniet midis Beogradit dhe shtetit të tij janë përshkuar nga kriza në krizë dhe fuqitë perëndimore janë të prirura t’i japin fund ciklit të tensioneve në këtë cep të Evropës Juglindore.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *